Jelgavas pilsētas bibliotēka

Jelgavas pilsētas bibliotēka ir lielākā publiskā bibliotēka Zemgalē. Bibliotēkas ēka ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis: tās fasādes balkonu rotā 19. gs. čuguna lējuma rotājumi un tā ir sava laika arhitektūras liecība ar neparastu likteni, par kuru iespējams uzzināt, dodoties ekskursijā.

Bibliotēkā atrodas Latvijā vienīgā Krišjāņa Barona zāle ar mākslinieka Andreja Zvejnieka sienu gleznojumiem un vitrāžu vecmeistares Esteres Bormanes logu vitrāžām, kas bibliotēkā izveidota 1985. gadā. Barona zāles gleznojumu centrā ir Krišjānis Barons, to ieskauj vēl 10 gleznojumi, kas caur latviešu tautasdziesmu attēlojumu atspoguļo cilvēka mūža ritējumu. Zāle restaurēta 2018. gadā un no jauna ir atvērta apmeklētājiem. Krišjānis Barons bijis latviešu folklorists, rakstnieks un publicists, viens no nozīmīgiem nacionālās identitātes simboliem ikvienam latvietim.

Piedāvājums

Bibliotēka piedāvā bezmaksas tematiskās ekskursijas un bibliotekārās stundas bērniem, skolēniem, studentiem un pieaugušajiem par grāmatu pasauli, bibliotēkas nama vēsturi, novada vēsturi un daudz ko citu, kas būs izglītojoši un izklaidējoši ikvienam. Ekskursiju un bibliotekāro stundu ilgums līdz vienai stundai.

Restaurētās Krišjāņa Barona zāles un bibliotēkas ēkas apmeklējums ekskursijā “Sienas, kas runā”.

Bibliotēkas nams ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis, viens no retajiem, kas saglabājies gandrīz neskarts pēc 1944. gada pilsētas bombardēšanas un dedzināšanas. Ekskursijas laikā Informācijas nodaļas vadītāja, mg.sc.soc. Baiba Īvāne-Kronberga un vecākā bibliotekāre Gundega Kalniņa saistošā veidā palīdzēs ikvienam interesentam paceļot laikā – uzzināt, kas namā dzīvojis pirms bibliotēkas, ko par ēku stāsta tās arhitektūra, kāda saistība bibliotēkai ar romānu „Jelgavas 94” un kaķiem, ar ko nozīmīga un interesanta ir bibliotēkas Krišjāņa Barona zāle un daudz ko citu. Jegavas pilsētas bibliotēka ir UNESCO „Stāstu bibliotēku” tīkla dalībniece, un ekskursija ir mūsu īpašais veids, kā uzturēt dzīvu vēsturi un stāstu.

Ekskursiju pieteikšana pa tālruņiem: +371 26429647; 26367743; 63046721 vai e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Darba laiks

Vasaras darba laiks darba dienās 10.00-18.00, brīvdienas – sestdiena, svētdiena un svētku dienas

Ziemas darba laiks - pirmdien, ceturtdien – no pulksten 10 līdz 19, otrdien, trešdien, piektdien – no pulksten 10 līdz 18, sestdien – slēgta, bet svētdien bibliotēka atvērta no pulksten 10 līdz 17.

Papildus informācija

  • Telpu noma semināriem, svinībām (maksimālais cilvēku skaits 80);
  • Telpu noma mācībām (maksimālais cilvēku skaits 14);
  • Aprīkojums: multimediju ierīces, interaktīvā tāfele, projektors;
  • Telpu nomas maksa: 10.00 EUR/1h.
Jelgava, Akadēmijas iela 26, Jelgava, LV-3001
63007747, 63046721
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
LV, EN, RU
Konferenču telpas
Kāzu vieta
Ģimenēm ar bērniem
Pieejams gids
Wi-Fi
Labierīcības