Pasta sala

Pasta sala tā ir labiekārtota daudzfunkcionāla atpūtas, kultūras un sabiedrisko aktivitāšu vieta, kas atrodas gandrīz pašā Jelgavas valstspilsētas centrā un, kuru ieskauj divas upes Lielupe un Driksa.

No 2011. līdz 2015. gadam ERAF projektu "Pasta salas labiekārtošana un upju kā tūrisma un aktīvās atpūtas produkta veidošana Jelgavā" un "Vides izpratnes veicināšana Jelgavas un Šauļu pilsētās" ietvaros 8 ha lielajā Pasta salā tika veikti apjomīgi labiekārtošanas darbi, lai nostiprinātu krastus ar stiepļu pinumiem un laukakmeņu krāvumiem, kā arī izveidotu infrastruktūru - gājēju un veloceliņus, soliņus, apgaismojumu, labierīcības, pasākumu norises laukumus, brīvdabas estrādi (šodien brīvdabas koncertzāle "Mītava"), bērnu rotaļu laukumu, āra trenažieru laukumu, kā arī volejbola laukumu. Projekta ietvaros tika iztīrīta Driksas upes krasta josla un tai pieguļošā gultne.

Salas tālākajā galā ierīkots izzinošs vides laukums bērniem, kas sadalīts vairākās tematiskajās zonās: lauku sēta, mežs, purvs, pļava un lauks, kā arī skatu platforma trijos līmeņos. Rotaļu laukumu papildina no koka izgatavoti lauku sētas iemītnieki  - gotiņa, vistas un pīles.  Laukumā atrodas kāpelēšanai un citām sportiskām aktivitātēm piemēroti koku stumbri. Šeit pat salas apmeklētāji var apskatīt koka skulptūras, kas tapušas Jelgavā 2020. gada Koka skulptūru simpozija laikā.

Pasta sala ir arī pilsētas tradicionālo pasākumu norises vieta - Smilšu skulptūru festivāls, Ledus skulptūru festivāls, kā arī dažādi koncerti.

Ziemas mēnešos Pasta salā ir pieejama publiskā slidotava, kas vasaras mēnešos pārtop par skrituļslidošanas laukumu. Vasarā atpūtnieki aicināti veldzēties Pasta salas pludmalē, kas aprīkota ar ģērbtuvēm.

Salas teritorijā atrodas Šamota skulptūru parks, kur apskatāmas vairāk kā 20 šamota skulptūras. Tas ir vienīgais šamota skulptūru parks Latvijā. Vairāk informācijas šeit.

Pasta salas sākumā "aug" metāla Mīlestības koki, kuros jaunlaulātie tradicionāli piestiprina atslēgas simboliski saslēdzot divu cilvēku dzīves.

Aktīvās atpūtas cienītāji Pasta salā var iznomāt elektroskrejriteņus un elektroskūterus, un doties izbraucienā pa pilsētu ģimenes vai draugu lokā. Ar noteikumiem var iepazīties šeit.

Mazākajiem braucējiem tiek piedāvāti bērnu elektroauto, kurus vadīt var gan pats mazais šoferis, gan arī vecāki, izmantojot tālvadības pulti. Vairāk informācijas šeit.

! Uzmanību: Ieeja ar suņiem Pasta salā liegta.

 

 

Jelgava, Pasta sala
Ģimenēm ar bērniem
Cilvēki ar kustību traucējumiem
Auto stāvvieta
Bērnu rotaļlaukumi
Piknika vietas
Peldvieta
Velo noma
Labierīcības