Kalnciema muzejs

Kalnciema muzejs, kurš mājo senajā Kalnciema doktorātā, krāj un daudzina senā Kalnciema kultūrvēstures liecības, kas vēsta par mūsdienu Valgundes un Kalnciema pagastu ziemeļdaļas vēsturi, kā arī par tēmām, kas ar to cieši saistītas. Ārsta mājā iespējams sajust šīs apkaimes gaisotni un iepazīt tās pērles – intriģējošus senatnes mirkļus, plašā mērogā izcilus novadniekus, teikas, nostāstus un noslēpumus! 

Tāpat Kalnciema muzejā iespējams izzināt pašas Ārsta mājas likteni un ielūkoties veselības aprūpes vēsturē Latvijas laukos 19.–20. gadsimtā, kā arī iejusties dažādu laikmetu provinces doktorāta gaisotnē, kurā īpaši izceļas autentisks padomju laika zobārsta krēsls ar urbjiem!


Piedāvājums

Bez maksas

  • Ekspozīciju apskate Ārsta mājā norādītajā darba laikā.

Par ziedojumu:

  • Ekskursijas pa muzeju un Ārsta mājas apkaimi, ieskaitot Kalnciema jeb Kalnciema-Klīves luterāņu baznīcu (galvenokārt īpaši izziņotos datumos un laikos).

Muzeja ekspozīcijas Ārsta mājā apskatāmas Tīreļu bibliotēkas darba laikā:

  • pirmdiena 8:30–13:00, 14:00–17:00,
  • otrdiena 8:30–13:00, 14:00–17:00,
  • ceturtdiena 8:30–13:00, 14:00–19:00,
  • piektdiena 8:30–13:00, 14:00–15:00.

Tūristu grupām

Ekspozīciju apskate gida pavadībā, iepriekš savlaicīgi vienojoties ar muzeju e-pastā: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Muzeja ekspozīcijas pamattelpās Ārsta mājā vienlaikus var ērti uzturēties ne vairāk kā 20 cilvēku.

Papildus informācija

Ārsta māja ir ērti sasniedzama, braucot pa Rīgas–Liepājas maģistrāli un lielceļu Jelgava–Tīreļi. Samērā netālu ir arī laivu bāze un piestātne.

Jelgavas nov., Valgundes pag., Tīreļi, Rīgas iela 20
28287793
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
LV, RU
Darba laiks – pēc iepriekšējas pieteikšanās
Par ziedojumiem
Ekspozīcijas
Pieejams gids
Auto stāvvieta