Jelgavas tūrisma centrā pieejami jaunie tūrisma materiāli

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) ir izdevis 2024.gada tūrisma materiālus – “Mītava. Jelgava 2024” un “Jelgavas novada tūrisma ceļvedis 2024”.


Tūrisma materiāls “Mītava. Jelgava 2024” būs noderīgs palīgs Jelgavas viesiem un vietējiem iedzīvotājiem, jo šeit apkopoti svarīgākie pilsētas tūrisma apskates objekti, kurus JRTC iesaka apmeklēt ikvienam, lai iepazītu pilsētas vēstures lappuses, aktīvi darbotos mācoties senās amatu prasmes un atklātu skaistākās pastaigu vietas. Bukletā iekļauti arī ēdināšanas uzņēmumi ikvienai gaumei – restorāni, kafejnīcas, picērijas, konditorejas un ātrās ēdināšanas uzņēmumi. Materiālā iekļauta arī pilsētas kartes centrālā daļa ar numurētiem apskates objektiem. Pilsētas apskati ieteicams papildināt ar audio gida stāstiem, kas pieejami noskenējot bukletā redzamo QR kodu.

Savukārt jaunajā “Jelgavas novada tūrisma ceļvedī 2024” ietverta informācija par tūrisma un atpūtas iespējām novadā, gada nozīmīgākajiem kultūras pasākumiem, TOP apskates objektiem, ēdināšanas uzņēmumiem un naktsmītnēm. Ceļvedī var smelties idejas kā aktīvai atpūtai tā arī mierpilnām pastaigām brīvā dabā, novada muižu apmeklējumiem un vietām, kas stāsta par novada bagāto vēsturi. Ceļvedī apkopotas Jelgavas novada viesmīlīgo un uzņēmīgo saimnieku sētas, kuri aicina ciemos un piedāvā degustēt vietējos ražojumus.

Materiāli ir pieejami latviešu, angļu, lietuviešu igauņu valodā. Tos bez maksas var saņemt Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī (Akadēmijas ielā 1), Jelgavas novada informācijas punktos (Lielplatonē, Lielvircavā, Zaļeniekos, Staļģenē, Vilcē, Elejā), kā arī pie Jelgavas un Jelgavas novada tūrisma pakalpojumu sniedzējiem. Digitālajā versijā tūrisma materiālus ir iespējams lejupielādēt Jelgavas un Jelgavas novada tūrisma tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv

 

   

 

Informāciju sagatavoja

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde

"Jelgavas reģionālais tūrisma centrs"