Dzīvesziņas un arodu sēta ielūdz uz 4. maija svinībām

Sestdien, 4. maijā, tiek atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena.  Par godu šai dienai no pulksten 11 līdz 13 interesenti aicināti uz Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmu Vecpilsētas ielā 2, kur norisināsies tematiskas svinības.


Svētku dienas ietvaros, apmeklētāji būs gaidīti pie saimes galda arodu sētas pagalmā, kur SIA “Austras raksti” gādīgās saimnieces cienās ar sildošu manteļskurstenī gatavoto zupu. Arodu sētas pagalmu piepildīs Jelgavas Senioru biedrības kolektīvu - vokālais ansamblis “Dziedātprieks”, līnijdeju grupa “Saulgriezes” un deju grupa “Mītavas roze” - muzikālie priekšnesumi. Skanēs patriotiskas latviešu dziesmas, kuras nebūs svešas arī  pasākuma apmeklētājiem, tāpēc ikviens ir aicināts pievienoties un izdziedāt tās kopā.

Dalība pasākumā ir bez maksas, taču aicinām viesus ierasties ar cienastu groziņiem kopīgā svētku galda papildināšanai.  Apmeklētāji aicināti ierasties tautastērpā vai ar kādu latvisku tērpa elementu, lai kopīgi radītu īpašu svētku noskaņu.

Iegādājoties ieejas biļeti, interesentiem būs iespēja apmeklēt Dzīvesziņas un arodu sētas audēju darbnīcu, iepazīt audēja amatu un apskatīt senās Viļumsona stelles, kas mūsdienās ir liels retums, jo ir vairāk nekā 100 gadus senas. Zemgalietis Pēteris Viļumsons (1872 – 1939) bija ievērojams amatnieks, audējs un konstruktors. 20. gadsimta sākumā viņš bija pirmais, kurš izgudroja un patentēja savu vienpaminas pusautomātisko steļļu variantu. Ieejas maksa audēju darbnīcā pieaugušajiem 5 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 2 eiro, ģimenes biļete 10 eiro.

Pasākuma laikā tiks veikta foto/video uzņemšana pasākumu publicitātes un sabiedrības informēšanas nolūkos, veidojot un atspoguļojot darba procesu, līdzekļu izlietojumu un nodrošinot informācijas pēctecību nākamajām paaudzēm un kultūras attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu. Papildus informācija par personu datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā, t.sk.datu subjekta tiesību uzskaitījums, pieejams tīmekļa vietnē: https://www.jelgava.lv/pasvaldiba-par-pasvaldibu-datu-aizsardziba/.

 

Informāciju sagatavoja

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde

“Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”