31.augustā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina uz gardēžu pastaigu

31.augustā Jelgavā nosirsināsies 24. Piena, maizes un medus svētki. Pasākuma ietvaros Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) interesentus aicina uz gardēžu pastaigu gida pavadībā. Pastaiga sāksies pulksten 12, interesentiem nepieciešams iepriekš pieteikties.


Gardēžu pastaigas laikā dalībniekiem būs iespēja iegriezties Jelgavas kafejnīcās un konditorejās, lai iepazītu pilsētu ne tikai klausoties stāstus par svarīgiem notikumiem un apskatot ievērojamas ēkas, bet arī nobaudot īpašus gardumus, kas tapuši tepat Jelgavā. Aktivitāte sāksies pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, no kurienes ekskursanti pāri gājēju tiltam “Mītava” dosies uz Pasta salu un viesosies mājīgajā tējas namiņā “Silva”, kas ir pilsētnieku iemīļota vieta gan vasaras, gan ziemas laikā. Šeit būs iespēja uzzināt par apmeklētāju iecienītāko sortimentu, kafejnīcas piedāvājumu, kā arī nobaudīt kādu gardumu.  Pēc tējas namiņa apmeklējuma, pastaiga turpināsies pa Lielo ielu, lai iegrieztos jaunajā, šopavasar atvērtajā konditorejā "pâte bakery", kas vilina ar svaigi ceptiem, dažādu veidu kruasāniem, gardām kūkām un gaisīgām ruletēm. Aktivitātes dalībnieki varēs izjust jaunās konditorejas maģiju, kas jelgavnieku un pilsētas viesu vidū ir iekarojusi instagramīgākās pilsētas kafejnīcas titulu.
Pastaiga turpināsies pa Mātera ielu uz konditorejas studiju "Tarte" – pilsētas izsmalcinātāko un radošāko konditoreju, kur top gardas marmelādes, šokolāde, kūkas, deserti un dažāda veida saldējumi. Kāda paruna vēsta, ka mīlestība iet caur vēderu. Gardēžu pastaiga, apmeklējot pilsētas gardākos stūrīšu un cienājoties ar vietējiem saldumiem, noteikti sniegs iespēju iepazīt Jelgavu no jauna un iemīlēt to vēl vairāk.

Dalības maksa pieaugušajiem 20 eiro, bērniem līdz 18 gadu vecumam – 15 eiro. Aicinām savlaicīgi pieteikt dalību pa tālruni 63005447 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Pasākuma laikā tiks veikta foto/video uzņemšana pasākumu publicitātes un sabiedrības informēšanas nolūkos, veidojot un atspoguļojot darba procesu, līdzekļu izlietojumu un nodrošinot informācijas pēctecību nākamajām paaudzēm un kultūras attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu. Papildus informācija par personu datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā, t.sk.datu subjekta tiesību uzskaitījums, pieejams tīmekļa vietnē: https://www.jelgava.lv/pasvaldiba-par-pasvaldibu-datu-aizsardziba/.

Informāciju sagatavoja

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde

"Jelgavas reģionālais tūrisma centrs"