Tornis pāries uz ziemas darba laiku

Noslēdzoties vasaras tūrisma sezonai, no 1. oktobra Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis un Tūrisma informācijas centrs pāriet uz ziemas darba laiku.


Vēstures ekspozīcijas Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī apmeklētājiem būs pieejamas no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 11 līdz 18. Savukārt Tūrisma informācijas centrs (TIC), izstāžu zāle un skatu laukums būs atvērts otrdienās no pulksten 10 līdz 18, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās un sestdienās no pulksten 10 līdz 20, bet svētdienās no pulksten 11 līdz 18. Pirmdienās Tornis apmeklētājiem slēgts.

TIC apmeklētāji var saņemt aktuālo tūrisma informāciju un bezmaksas ceļvežus par atpūtas iespējām Jelgavā, Jelgavas novadā un citās Latvijas pilsētās. Informācija pieejama gan latviešu valodā, gan svešvalodās. Tūrisma centrā apmeklētājiem pieejama interaktīva pilsētas karte, kā arī ir iespēja nosūtīt virtuālu atklātni ar Jelgavas un Jelgavas novada skatiem. Ar TIC iespējams sazināties arī pa tālruni 63004447 vai 25619266 un e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Jelgavas Vecpilsētas māja apmeklētājus gaidīs nemainīgi - no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, bet svētdienās no pulksten 11 līdz 17. Pirmdienās apskates objekts apmeklētajiem slēgts. Jelgavas Vecpilsētas māja ir viena no senākajām ēkām pilsētā. Šeit viesi var izzināt zudušās Jelgavas koka arhitektūras noslēpumus, iepazīt atjaunoto Jelgavas Vecpilsētas māju, tās vēsturi un restaurācijas gaitu. Jelgavas Vecpilsētas mājā pieejami audiogidi latviešu valodā un svešvalodās. Ekskursijas var pieteikt pa tālruni 63005407, 27309673 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Dzīvesziņas un arodu sēta arī apmeklētājiem būs atvērta pēc ierastā darba laika - no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 10 līdz 15. Dzīvesziņas un arodu sēta palīdz izzināt Zemgales tautastērpa tapšanas nianses, iepazīt audēju amatu. Ar iepriekšēju pieteikšanos ir iespēja apmeklēt māju zinoša speciālista pavadībā un iepazīt ēkas vēsturi, iekārtojumu un restaurācijas gaitu. Dzīvesziņas un arodu sēta ir piemērota radošam darbam – ar iepriekšēju pieteikšanos interesenti aicināti piedalīties latviskās meistarklasēs un radošajās darbnīcās, kā arī izzināt latvisko dzīvesziņu. Apmeklējumu un meistarklases ir iespējams pieteikt pa tālruni 29116210 vai e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

 

Informāciju sagatavoja

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde

"Jelgavas reģionālais tūrisma centrs"