Jelgavas reģionālais tūrisma centrs saņem zīmi “Gājējam draudzīgs”

Aktīva atpūta un atpūta pie dabas pēdējā laikā kļuvusi iecienīta gan vietējo iedzīvotāju, gan pilsētas viesu vidū.  Došanās pārgājienos ir lielisks veids, kā iepazīt Jelgavas un apkārtnes dabas skaistumu, kā arī apskatīt tur esošos tūrisma objektus. Latvijā ar katru gadu pieaug “Gājējam draudzīgu” uzņēmumu skaits, tādējādi veicinot pārgājienu popularitāti un atbalstot cilvēkus, kuri dod priekšroku aktīvam tūrismam.


Zīmi "Gājējam draudzīgs"/ Hiker-friendly  var saņemt ikviens tūrisma pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs, kas piedāvā kājāmgājējiem svarīgus pakalpojumus.

Īpaša profesionāļu komisija pozitīvi novērtēja Jelgavas reģionālā tūrisma centrā sniegto atbalstu un pakalpojumu atbilstību kājāmgājēju prasībām, piešķirot zīmi “Gājējam draudzīgs”.

Jelgavas tūrisma centrā aktīvā tūrisma piekritēji var saņemt informāciju un tūrisma materiālus gan latviešu, gan svešvalodās par apskates vietām, pastaigu un pārgājienu maršrutiem, kā arī velomaršrutiem Jelgavas pilsētā, apkārtnē un visā Latvijā. Katru interesentu laipni sagaidīs profesionāli un zinoši tūrisma speciālisti, kuri ieteiks labākās pastaigu vietas, tematiskos, pārgājienu un velomaršrutus, kā arī sniegs informāciju par tūrisma iespējām Jelgavā un apkārtnē.

Tūrisma informācijas centrā ir pieejams dzeramais ūdens, kā arī var uzzināt par citām vietām pilsētā, kur publiski pieejams dzeramais ūdens. Kājāmgājēji TIC var uzlādēt elektroierīces, pieslēgties Wi-Fi un izmantot citus nepieciešamos pakalpojumus. Plašu informāciju gan latviešu, gan arī svešvalodās par gājējiem svarīgiem pakalpojumiem var atrast arī Jelgavas oficiālajā tūrisma mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

Šī gada maijā zīmi “Gājējam draudzīgs” / Hiker-friendly saņēma vēl 53 uzņēmumi un tūrisma pakalpojumu sniedzēji, starp kuriem bija arī naktsmītnes “Hostel Sili” un “Alberģe Līvbērzē”.

 

Uzņēmēji ar “Gājējiem draudzīgs”/ Hiker-friendly zīmi un kritērijiem var iepazīties šeit: baltictrails.eu/lv/forest/marketing